вторник, 10 марта 2020 г.

День пам'яті воїнів-інтернаціоналістів


     14 лютого, в районній бібліотеці пройшов урочистий захід присвячений Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.
     Сценарій програми підготували студенти IV курсу Ужгородського коледжу культури і мистецтв, які проходять практику в Перечинському РБК, а саме Манзулич Анастасія та Пекар Владислава, вони ж і провели урочистості.
     На свято були запрошені ветерани війни в Афганістані та ветерани війни на території інших держав. Присутні вшанували пам’ять про загиблих і віддали шану живим.
     Ветеранів привітали: перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Дупин, перший заступник голови районної ради Михайло Петрішко.
Також, до слова були запрошені голова районної спілки ветеранів Афганістану Василь Король та голова районної спілки ветеранів всіх війн Володимир Коцур.
     Зустріч відбулась за круглим столом, де також, концертними номерами, всіх присутніх привітали: учень Перечинської ДМШ Станіслав Попович, директор РБК Тетяна Кречко, студентка - Анастасія Манзулич. Після концертної програми зустріч переросла в бесіду між ветеранами та керівництвом району, перші мали змогу донести до керівників свої пропозиції та проблемні питання.
     Всі ми добре розуміємо трагізм участі в цій війні, тоді ще радянських людей, бо через Афганістан пройшло їх, з України, більш ніж 160 тисяч. 27 грудня 1979 року були введені десантні частини в Баграм, Кабул та інші великі міста. І тільки через 10 років вони були виведені.
Ці сумні сторінки історії ми всі повинні пам‘ятати, а також - шанувати ветеранів та виявляти розуміння до тих, хто пройшов через цю війну, адже для когось вона триває досі.






Комментариев нет:

Отправить комментарий

Святковий концерт до Міжнародного жіночого дня

     Напередодні головного свята весни, 6 березня, у районному Будинку культури відбулися урочистості до Міжнародного жіночого дня 8 Берез...